07.05.18

Всеукраїнський вебінар для викладачів охорони праці (містить відеозапис)

25 квітня 2018 року на базі Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Рівненській області відбувся Всеукраїнський вебінар для викладачів охорони праці на тему: «Використання електронних освітніх ресурсів, як засіб формування інформаційної компетентності учнів на уроках охорони праці». Вебінар було приурочено до Всесвітнього дня охорони праця, який щорічно відзначається 28 квітня.

Галина Шукалюк, викладачка Рівненського професійного ліцею, ознайомила учасників вебінару з особливостями адміністрування сайту викладача http://op.rv.ua/. Мобільна оптимізація сайту розглядається викладачкою як невід’ємна складова адаптації цифрового ресурсу до потреб здобувачів освіти. Окремо пані Галина розглянула інклюзивну доступність сайту. Це питання було розкрито в завершальній частині вебінару під час відповідей на запитання, надіслані в чат. Джерела (оригінали), на які спиралася Галина Петрівна при підготовці свого виступу, можна скачати в кінці цієї статті. Там же доступна для скачування презентація, створена викладачкою для виступу на вебінарі.

Про використання інноваційних технологій на нестандартних уроках предмету «Охорона праці» розповіла викладачка ДНЗ «Рівненське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі» Олена Волкова, яка поділилася власним досвідом урізноманітнення навчального матеріалу, розширення форм і видів контролю навчальної діяльності.

Викладачка ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» Лідія Бойко виступила з інформацією про електронні підручники, які створені здолбунівськими педагогами та використовуються у навчальному процесі. Пані Лідія ознайомила учасників вебінару зі змістом, функціями та особливостями використання авторського електронного підручника з охорони праці. Відповідаючи на запитання з чату (в кінці вебінару), які стосувалися можливості ознайомлення з презентованими електронними підручниками, викладачка зазначила, що ці підручники будуть розміщені на сайті Здолбунівського ВПУЗТ http://zplzt.com/

Викладач ДПТНЗ «Березнівське вище професійне училище» Наталія Мельник презентувала учасникам вебінару свій досвід ведення блогів, зокрема, блогу викладача охорони праці http://mnvpu4.blogspot.com/. Даний ресурс дозволяє авторці накопичувати та систематизувати дидактичні матеріали з предмету і переконливо демонструє професійний рівень педагогині. Блог пані Наталії створює можливості для організації інтерактивної взаємодії викладачки з учнями та колегами, розкриває перспективи використання дистанційних форм навчання учнів, створює передумови для власного професійного зростання і творчого розвитку.

 Одним з ефективних засобів організації навчального процесу є блог викладача-предметника. Ріст популярності блогів пов’язують із тим, що вони як доступні інструменти розповсюдження інформації стали відігравати визначну роль у творенні інформаційного суспільства. Використання персонального педагогічного блогу під час уроків та в позаурочний час розширює можливості навчально-виховного процесу, забезпечує нові шляхи подання інформації. Викладач ДПТНЗ «Березнівське вище професійне училище» Мельник Наталія Володимирівна є автором більше 10 блогів, які дають можливість доповнити навчальний процес інноваційними технологіями та розширити доступ учнів до навчальної інформації. Під час проведення вебінару було організовано зворотній зв’язок з слухачами, який дозволив обмінюватися думками та пропозиціями щодо тематики вебінару а також дати відповіді на поставлені запитання. Усім учасникам вебінару надано доступ до матеріалів (відеозаписів, виступів, презентацій), які можуть бути використані ними в практичній діяльності.






Немає коментарів:

Дописати коментар